Franšiza | EKOSEN

Franšiza

Postanite del Ekosen družine

Od naših začetkov v letu 2008 smo zavezani najvišjim standardom kakovosti in iskanju nabolj dovršenih tehnoloških rešitev na področju IR ogrevanja, ki našim strankam prinesejo prihranke in izboljšajo kakovost bivanja oziroma delovnega okolja.

Podjetje Ekosen d.o.o. je hitro rastoče podjetje na področju IR ogrevanja, ki se ponaša z najdaljšo tradicijo na področju IR-ogrevalne tehnologije v Sloveniji. Sledimo najnovejšim eko trendom in jih implementiramo v naše proizvode in blagovne znamke. Močno vlagamo v lasten razvoj in s svojimi inovativnimi in tehnološko dovršenimi proizvodi uspešno osvajamo evropske trge.

Usmerjeni smo v prihodnost – ekološko in tehnološko. Naša obljuba in dodana vrednost: Najtoplejši dom/poslovni prostor za pol manj denarja.

Naš cilj je skupaj z našimi franšiznimi partnerji zgraditi veliko Ekosen družino, ki bo svojim strankam zagotavljala kakovostne produkte, ki znižujejo stroške in izboljšujejo kakovost bivanja.

Pridružite se družini Ekosen in postanite specialist za IR ogrevanje. IR ogrevanje je najbolj primeren sistem ogrevanja 21. stoletja.

Se nam pridružite kot Ekosen fair franšizni partner? V nadaljevanju smo pripravili vse potrebne osnovne informacije, za več pa nas pokličite.

Zakaj fair franšiza Ekosen

Vrednote podjetja Ekosen se ne odražajo zgolj v svojih visoko-kakovostnih produktih, temveč tudi v odnosu do svojih zaposlenih, poslovnih partnerjev, franšizojemalcev, dobaviteljev, strank in okolja nasploh, saj se poslužuje pravičnega in družbeno odgovornega poslovnega sistema z dolgoročnimi cilji poslovanja. V sklopu svoje trajnostne usmerjenosti in preizkušenega poslovnega modela zagotavlja stabilnost in pravično plačilo celotni verigi, hkrati pa nudi tudi podporo in zaščito na konkurenčnem trgu v zahvalo svoji uspešni in ugledni blagovni znamki.

V negotovih gospodarskih razmerah vam Ekosen Fair franšiza poveča možnosti za poslovni uspeh in omogoča, da delate samostojno, vendar pri tem niste sami. Kot del velike Ekosen družine, postanete tudi sami družbeno odgovorni, strankam pa zagotavljate konkretno vrednost in dolgoročno korist, kajti Ekosen IR ogrevanje prinaša velike prihranke, ima dolgo življenjsko dobo ter pozitivno vpliva na zdravje in kakovost bivanja uporabnikov.

Značilnosti fair franšiznega modela Ekosen – ključni aduti:

1. VRHUNSKI PRODUKT, KI POSTAVLJA STANDARDE V PANOGI
Ekosen nudi najboljše IR panele, ki obstajajo na trgu; številni certifikati zagotavljajo ustreznost naših produktov. Ponosni smo  našo inovacijo IR regulator (IR Sun WiFi), prvi na svetu, ki je prilagojen za IR ogrevanje.

2. MOČNA BLAGOVNA ZNAMKA
Ekosen blagovna znamka je prepoznavna in je garancija za najvišje standarde. Močna pozicija znamke nam omogoča, da lahko ponudimo najbolj dodelano storitev in kontinuirano delamo na razvoju – kar predstavlja dodano vrednost tako za stranke kot za naše franšizije.

3. DOSTOPNOST IN DOBIČKONOSNOST
Ni potrebno velikih poslovnih prostorov (zgolj manjši raztavni salon) in drugih večjih vložkov, zato je franšiza Ekosen zelo finančno dostopna. V 3 letih vam pomagamo do 500.000 EUR prometa.

4. VSE NA KLJUČ
V okviru fair franšize Ekosen vam nudimo usposabljanje, uvajanje, zagon in podporo poslovanju ter stalno uvajanje novosti. Razvili smo učinkovit pristop v 5 korakih (1-povpraševanje in obisk svetovalca, 2-energetski izračun, 3-montaža , ki jo izvede profesionalni električni monter, 4-uporaba in garancija), s katerim strankam nudimo najbolj zanesljivo IR ogrevanje. Našim franšiznim partnerjem pa nudimo natančno razdelane procese, znanje in podporo za vsak korak. Ekosen kot franšizodajalec kontinuirano skrbi za razvoj asortimana, v skladu s trendi in tehnološkim napredkom.

5. MARKETINŠKI PODPORNI SISTEM
Cilj naše marketinške strategije je permanentno iskanje inovativnih in v praksi delujočih načinov za pospeševanje prodaje in večanje tržnega deleža. Nudimo vam učinkovito in preverjeno marketinško-prodajno podporo za pridobivanje klientov (lead generation).

Kaj vključuje franšiza Ekosen

Po sistemu »na ključ« pridobite celotno znanje, izkušnje, podporne storitve in trženjsko (prodajno) podporo. V ceno pristopnine oziroma franšizne licence (ki je enkratni strošek) je vključeno:

 1. Pravica do uporabe blagovne znamke Ekosen (ime in znak).
 2. Pravica do prodaje produktov Ekosen.
 3. Know-how in pravica do uporabe poslovnega modela Ekosen.
 4. Operativni priročnik z natančno razdelanimi procesi.
 5. Marketinška podpora (= temelji na specifičnemu in izredno dodelanemu pristopu), prisotnost na www.ekosen.si ter pomoč pri pridobivanju novih strank (lead generation).
 6. Področna ekskluziva.
 7. Poglobljen program usposabljanja za uspešen zagon poslovanja.
 8. Stalna podpora pri poslovanju, trženju in prodaji storitev – v celotnem času tarjanja pogodbe.
 9. Zagonski podporni paket ob pričetku poslovanja (orodja, marketinški materiali).
 10. Potrebna programska oprema za učinkovito poslovanje.
 11. Razvojne aktivnosti (kontinuirana skrb franšizodajalca za razvoj asortimana, v skladu s trendi in tehnološkim napredkom.
Ali je fair franšiza Ekosen prava priložnost zame

Fair franšiza Ekosen je odlična priložnost za odprte, ambiciozne, zavzete in odgovorne podjetnike, ki so pripravljeni zavihati rokave in trdo delati v izjemno dinamičnem segmentu, vendar pa se ne želijo dnevno spopadati z logistiko in tveganji lastnega podjetja.

Priporočen profil franšizija:

 • Dobro razumevanje lokalnega poslovnega okolja rer priložnosti trga.
 • Prodoren poslovni duh.
 • Podjetniško in marketinško razmišljanje.
 • Zaupanje v blagovno znamko Ekosen.
 • Dinamična osebnost z zdravo življenjsko filozofijo.
Koraki do vaše fair franšize Ekosen

1. UVODNI VPRAŠALNIK
V podporo smo pripravili uvodni spoznavni vprašalnik, ki vam bo v pomoč pri oceni, ali je franšiza Ekosen prava poslovna priložnost za vas.

2. Spoznavni telefonski pogovor
Uvodni intervju na daljavo, na katerem bomo odgovorili na vsa vaša začetna vprašanja, nam bo pomagal ugotoviti, ali smo pravi drug za drugega. Potencialni franšizojemalec ob začetnem interesu poda izjavo o potencialnem financiranju svoje investicije v franšizo Ekosen.

3. Poslovno srečanje – informativni dan
Povabili vas bomo na informativni dan (t.i. Discovery Day), na katerem boste podrobno spoznali naš način dela ter dobili vse potrebne informacije. To bo prava priložnost za podrobnejšo predstavitev produkta in modela, s konkretnimi številkami in z vsemi potrebnimi informacijami. Srečanje v primeru interesa zaključimo s podpisom pisma o nameri.

4. Pogodba in začetek sodelovanja
V primeru, da se bomo našli v skupnem poslovnem odnosu – pa od tu naprej: podpis pogodbe, usposabljanje in vse aktivnosti za zagon poslovanja. Postanete naš partner in član družine Ekosen.

Kako do več informacij

Aleš Babič, direktor EKOSEN d.o.o.

Ptujska cesta 17
MIKLAVŽ NA DRAVSKEM POLJU (PRI MARIBORU)

Telefon: +386 40 847 703
E-pošta: ales@ekosen.si

Franšizing

Franšizing je sistem trženja blaga oziroma storitev, ki temelji na tesnem in stalnem sodelovanju med pravno in finančno ločenimi in samostojnimi podjetji: franšizorjem (franšizodajalec) in posameznimi franšiziji (franšizojemalci).

Pri franšizingu franšizodajalec prodaja uspešen, dodelan in preverjen poslovni model, ki ga je predhodno razvil in v praksi preizkusil. Franšizij tako vstopa v že preverjen in s tem manj tvegan poslovni model, kjer skupaj s priznano blagovno znamko prejme tudi vso znanje in izkušnje franšizodajalca, za katere franšizij plača pristopnino.

Pri tem franšizor daje posameznim franšizijem pravico, obenem pa jim nalaga dolžnost, da poslujejo v skladu s franšizorjevim konceptom. Ta pravica in dolžnost pooblašča vsakega franšizija − in ga hkrati zavezuje − da uporablja franšizorjevo ime in blagovno znamko, know-how in druge pravice, ki izhajajo iz franšizne pogodbe. Franšizor pa jim pri tem zagotavlja stalno poslovno pomoč, na način in za čas, kot ju določa franšizna pogodba, ki sta jo s tem namenom sklenila franšizor in franšizij.

Franšizor se obvezuje, da bo franšiziju dajal stalno podporo in da bo še naprej razvijal franšizni sistem in potrebno podporo franšiziju, kupec franšize pa se obvezuje, da bo ustrezno izvajal celoten koncept sistema in tudi prepoznal svojo odgovornost za celotni sistem.

Uspeh franšizija je tudi uspeh franšizorja. Samo v primeru, če bo franšizij uspešen, bo poslovanje dobičkonosno in uspešno tudi za franšizorja.