Kje uporabljamo IR panele | EKOSEN

Kje uporabljamo IR panele

Kje vse uporabljamo grelne IR panele Sunlife

IR ogrevanje je najbolj ekonomična in udobna rešitev ogrevanja v skoraj vseh situacijah. Ne glede na zahtevnost ali obliko prostora lahko izkušeni specialisti za IR ogrevanje s pravilno izbiro produkta in njegovo postavitvijo ustvarijo idealno toplotno ugodje, ob zelo nizkih stroških ogrevanja. Zmotno je prepričanje, da v nekaterih prostorih zaradi določenih lastnosti, npr. nizki strop, slaba izolacija, slaba električna napeljava, vlaga, velika okna ... IR ogrevanje ni najboljša rešitev. Uporaba IR panelov za ogrevanje je v praksi neomejena. Velika zmota je tudi, da je IR ogrevanje le za dogrevanje. Lahko je tudi v vlogi dogrevanja, vendar nikakor ni primerno samo za dogrevanje. To je podobno, kot da bi rekli, da je lončena peč le za dogrevanje. Poglejmo nekaj primerov uporabe:

IR ogrevanje

V BIVALNIH PROSTORIH

IR grelne panele SUNLIFE je mogoče namestiti kjerkoli: v otroški sobi, dnevni sobi, jedilnici, kopalnici, počitniških prostorih, avto domih, bivalnih kontejnerjih, skratka povsod, kjer želimo doseči toplo in prijetno bivalno klimo z malo denarja, Zaradi širokega razpona oblik, barv in tež se IR paneli SUNLIFE odlično umestijo v vsak prostor, tako na strop kot steno. Z IR paneli SUNLIFE zaradi svojega delovanja preprečujejo kondenzacijo vlage na stenah in na ta način preprečujejo nastanek plesni. Upravljanje je preprosto, vzdrževanja praktično ni.

IR ogrevanje

V PISARNAH

IR grelni paneli SUNLIFE se v pisarnah preprosto namestijo v spuščeni strop, enako kot v stanovanjih. Delovna klima postane bistveno boljša, saj se zmanjša vrtinčenje zraka, zrak ohrani normalno vlažnost, zmanjša se kondenzacija vlage, pomanjkanje toplote postane preteklost. Ogrevanje se lahko uravnava consko in se tako prilagodi različnim potrebam zaposlenih. Dodano so zaradi odlične odzivnosti možni večji spusti temperatur čez noč in s tem dodatni prihranki. Prav tako lahko upravljate vsako pisarno ločeno in imate stroške do centa natančno določane.

IR ogrevanje

V ZDRAVSTVU

Ogrevanje z IR toploto postaja vedno bolj priljubljeno v bolnišnicah ravno zaradi higienskih in zdravstvenih prednosti. Grelne plošče ne tvorijo zračnih tokov, ki prenašajo mikroorganizme in se lahko tudi brez težav očistijo. Drugo, kar šteje, pa je to, da ne izsušujejo zraka, kar cenijo bolniki z boleznimi dihal. Infrardeče valovanje že desetletja uporabljajo v posebne zdravstvene in terapevtke namene, vendar to naredijo s prilagojenimi aparati, ki so drugačni od IR panelov SUNLIFE. V porodnišnicah so naprave za ogrevanje dojenčkov in določeni inkubatorji opremljeni z IR sistemi za ogrevanje, da novorojenčkom vzdržujejo zdravju prijazno toploto.

IR ogrevanje

V SAVNAH in ZA VROČO JOGO

IR savne so vedno bolj priljubljene, ker jih lahko obiskujejo tudi ljudje, ki sicer ne prenašajo visokih temperatur. S pomočjo IR savne se dosežejo številni pozitivni učinki na telo, nekatere znanost šele odkriva. Glede na trenutne raziskave izpostavljenost IR-C valovanju v celicah sproža pozitivne učinke, ki so drugačni, kot če bi jih izpostavili drugi obliki toplote. Savnosi lahko naredite tudi s pomočjo IR panelov SUNLIFE. V savno lahko spremenimo vsak prostor, če aga le opremimo dovolj moči. Zato se navadno vzame manjši prostor, do 3 m2, ki ga opremimo s približno 300 W/m2, kar bi bili v tem primeru 900 W. Optimalna temperatura v infrardečih panelnih savnah je od 35 do 42 stopinj Celzija. Strošek enournega savnanja samo 0,12 €.

IR paneli SUNLIFE pa so idealni za središča, kjer se izvaja vroča joga. V Sloveniji smo do sedaj opremili že dva taka centra. Priporočamo, da ga preizkusite. Več lahko izveste na strani: www.hotyoga.si

IR ogrevanje

V KMETIJSTVU

IR paneli SUNLIFE ugodno vplivajo na rast rastlin in boljše počutje živine v hlevih. IR ogrevanje zelo koristi pri vzreji živali, saj tako kot na ljudi nanje pozitivno vpliva infrardeča toplota, zmanjša se tudi število bolezni zaradi manjšega kroženja prahu. Poleg tega tudi poraba energije za ogrevanje živali veliko manjša.

IR ogrevanje

V PROIZVODNJI

Z IR ogrevanjem proizvodnih hal se lahko dosežejo veliki prihranki in odlično toplotno udobje zaposlenih. Lastnost IR ogrevanja je, da ustvarja enakomerne temperature tudi v visokih objektih in s tem dodatne prihranke. Dodatno je možno ustvariti toplotne cone, kjer je enakomerno toplo. Tako ne grejemo celotnega prostora, če ga ne potrebujemo. IR ogrevanje odlikuje tudi visoka odzivnost, odsotnost vzdrževanja, nizka poraba in je zato priznan način ogrevanja v številnih halah po svetu. Kot edini način pa je primeren v stavbah kot so ladjedelnice, proizvodnja letal, velika skladišča.

IR ogrevanje

V GRADBENIŠTVU – ZA IZSUŠEVANJE

Z IR paneli SUNLIFE SUN je izsuševanje prijazen postopek in je primeren tudi za občutljivejše površine in predmete, kot so na primer starejše umetnine iz lesa, slike ipd. Sistem za izsuševanje s paneli SUNLIFE poleg ekološke sprejemljivosti in nemotečega delovanja odlikuje tudi hitrost, saj je eden izmed najhitrejših sistemov za izsuševanje: betonske površine so praviloma suhe v roku 48 do 72 ur, lesene površine pa v 24 do 48 urah.