Izolacijska barva Thermosun | EKOSEN

Izolacijska barva Thermosun

Velika zgodba v mali posodi

Z uporabo vakumiziranih keramičnih delcev (Ceramic Bubbles), velikosti nekaj delcev milimetra, je inženirjem NASA uspelo, da je Space Shuttle vzdržal temperaturna nihanja več kot 2.000 °C. To pionirsko odkritje, ki je kljub pospeškom večkratne zvočne hitrosti trdno ostalo na svoji podlagi, se vse do danes služi kot zaščitni ščit vesoljskega čolnička. V kombinaciji z ekstremno oprijemljivim vezivom se je rodila "tekoča keramična plošča".

Po prilagoditvi za civilno uporabo so termokeramični premaz nadalje razvijali in obogatili še z drugimi pomembnimi lastnostmi za uporabo v gradbeništvu in stanovanjski izgradnji.

Barvi podobna snov je termokeramični premaz, ki danes predstavlja sistem varčevanja z energijo in dolgotrajno zaščito. Več o varčnem premazu najdete tukaj.

Povečajte učinkovitost
grelnih panelov
THERMOSUN energetsko varčen IR premaz ima 20 % več votle termokeramike in zato 20 % večjo moč infrardeče refleksije, kar pomeni še dodatna varčnost barve. V kombinaciji z grelnimi paneli doseže izjemno moč.
Izboljšan energetski
izkoristek
Večkratni nanosi termoizolacijskega IR premaza Thermosun izboljšajo splošni energetski izkoristek vsakega gradbenega elementa. S sušenjem podlage, ločevanjem vlage v podlagi pod nanosom in optimalnim izkoriščanjem sončnega valovanja. Sam gradbeni element s tem pridobi boljše in dolgoročne izolacijske lastnosti.
Poleti hladneje pozimi topleje
Tanek, delno keramični nanos termoizolacijskega IR premaza Thermosun omogoča zaradi svoje edinstvene sestave izredno dober oprijem. Preprečuje nastajanje mikrorazpok in mehurčkov, hkrati ga pa ne uniči UV-sevanje in je odporen proti mnogim škodljivim fizikalnim obremenitvam.